Pro Acutologica 2019 palkinto jaettu

22.11.2019

Vuoden 2019 Pro Acutologica –palkinnon on saanut akuuttilääketieteen ja sisätautien erikoislääkäri, ensihoitolääkäri Jarmo Lehtonen, TYKS Akuutti koulutusylilääkäri ja HUS Lohjan sairaala päivystyksen oyl.

Jarmo Lehtonen on pitkän linjan päivystyslääkäri ja ensihoitolääkäri. Hän sai akuuttilääketieteen erikoislääkärin tittelin ensimmäisten joukossa Suomessa ja on siitä asti toiminut akuuttilääketieteen kouluttajana Turussa. Hän on ensihoidossa tehnyt uraa FH10 ja FH20:ssa ja lisäksi luonut ensihoito-oppaan rungon ohjeistuksillaan. Jarmo aloitti yhdessä akuuttilääkäri Sampsa Kiurun ja professori Maaret Castrenin kanssa akuuttilääketieteen erikoistuvien koulutuksen Tyksissä vuoden 2012 alusta säännöllisillä torstaikoulutuksilla ja he loivat Tyksiin akuuttilääketieteen koulutusohjelman ennen kuin koko erikoisalaa oli vielä perustettu Suomeen.

Viimeksi Jarmo on koordinoinut akuuttilääketieteen osaamistavoitteiden (EPA) määrittelemistä ja tehnyt alaistensa kanssa kaikessa hiljaisuudessa tässä huomattavan urakan.

SALY ry. haluaa onnitella häntä.


21.11.2019 Marin Congress Center, Helsinki