Sydän- ja verisuonitautien alan koulutustilaisuuksia

31.7.2017

KOULUTUSTILAISUUKSIA SYDÄN- JA VERISUONITAUTIEN ALALLA

 

Hyvä kollega,

 

Suomen Kardiologinen Seura järjestää Helsingin Messukeskuksen Kokoustamossa 4.-6.10.2017 Syyskokouksensa. Tarjolla on ajankohtaista tietoa sydänpotilaan tutkimuksista ja hoidosta niin tieteen kuin kliinisen työnkin näkökulmasta, huomioiden myös muut erikoisalat, joita sydänpotilaiden hoidossa tarvitaan.

 

Kohderyhmänä ovat sydänpotilaiden hoitoon osallistuvat erikois- ja erikoistuvat lääkärit mm. akuuttilääketieteen, anestesiologian ja tehohoidon, kardiologian, kliinisen fysiologian, lastentautien, sisätautien, sydän- ja rintaelinkirurgian, työterveyshuollon ja yleislääketieteen aloilla. Kokoukseen voivat osallistua myös muut sydänpotilaita hoitavat terveydenhuollon ammattilaiset.

 

Kokouksen ohjelma on julkaistu nettisivuilla www.fincardio.fi ja ilmoittautuminen on avattu (https://tapahtumat-fincardio-fi.pwire.fi/tapahtumat/suomen-kardiologisen-seuran-syyskokous-2017/). Sessioiden pääaiheet ovat oheisessa liitteessä; kokouksessa ovat esillä mm. ”Sydänleikattu kontrollissa – mihin huomiota?“, ”Sepelvaltimotautipotilaan liikunta”, ”Rytmivalvurien nykyaikainen käyttö” ja ”Sydänpysähdyspotilaan arviointi ja ensihoito sairaalan ulkopuolella”. Yhteistyökumppanimme järjestävät myös laadukkaita satelliittisymposiumeja mm. aiheista: ”Mitä erityispiirteitä tulee huomioida, kun hoidetaan iäkästä eteisvärinäpotilasta?“ ja ”Sydänpotilaan diabeteksen hoito“. Kokouksessa käydään siis läpi tärkeitä, ajankohtaisia aiheita ja toivommekin, että sydänpotilaiden hoitoon osallistuvana tahona jakaisitte kokouksen tiedot yhdistyksenne jäsenistölle.

 

Toivotamme siis yhdistyksenne jäsenet tervetulleiksi tähän kardiologian alan päätapahtumaan Suomessa. Ilmoittautumalla 14.8. mennessä, saa osallistumismaksuun 10 % early-bird alennuksen. Kannattaa myös huomioida, että tänä vuonna järjestetään moderated e-postersessio, jossa tutkimusten esittelijät pääsevät osallistumaan kokoukseen maksutta. Lisää e-posterisessiosta ja abstraktin lähettämisestä ohessa.

 

Syyskaudella 2017 meillä on myös useita muita korkeatasoisia koulutustilaisuuksia ja kursseja sydän- ja verisuonitautien alalla. Lisätietoja ja koko koulutustilaisuustarjontaan on mahdollista tutustua nettisivuillamme www.fincardio.fi.

Kardiovaskulaarikuvantamisen kurssi 7.-8.9.2017, Kuopio

47th Nordic Paediatric Cardiology Meeting 2017, 13.-15.9.2017, Turku

Sydämen ultraäänitutkimuksen peruskurssi 15.-16.11. ja 16.-17.11.2017, Helsinki

Rytmipäivät 23.-24.11.2017, Tampere

PCI-kurssi 30.11.-1.12.2017, Joensuu

Sydämen ruokatorviultraäänitutkimuksen peruskurssi 14.-15.12.2017, Turku

 

Luentosarjoja eri paikkakunnilla ovat mm. Ajankohtaista sepelvaltimotautipotilaan hoidosta, Fokuksessa sydämen vajaatoiminta sekä Preventiokoulutus.

 

Toivotamme jäsenistönne tervetulleiksi Kardiologisen Seuran koulutustilaisuuksiin.

 

Parhain kollegiaalisin terveisin

 

SUOMEN KARDIOLOGINEN SEURA

 

 

Antti Hedman

puheenjohtaja