Pro Acutologica Fennica 2023

Pro Acutologica Fennica on tunnustuspalkinto, joka myönnetään henkilölle, joka on ansiokkaasti työskennellyt akuuttilääketieteen parissa ja edistänyt akuuttilääketieteen kehittymistä.


Tänä vuonna palkinto myönnettiin professori Ari Palomäelle.

Palkinto luovutettiin Akuuttilääketiede2023 -kongressissa, akuuttilääketieteen 10 -vuotisjuhlassa.


Perusteet:

Sisätautien dosentti, akuuttilääketieteen professori Ari Palomäki, on tehnyt pitkän ja ansiokkaan uran päivystyksen ylilääkärinä 2007–2022 ja ollut viemässä akuuttilääketieteen erikoisalaa alusta alkaen yhdeksi suureksi erikoisalaksi Suomessa. Hän on ollut suunnittelemassa uudenlaista, modernia erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon yhteispäivystystä, johon on yhdistetty myös päivystyksen tarkkailuosasto. Ari Palomäki on ollut suuressa roolissa 2013 alkaneen akuuttilääketieteen erikoisalan, koulutusohjelman, lokikirjan ja käytännön koulutuksen sisällön suunnittelemisessa. Hänet valittiin Tampereen yliopiston akuuttilääketieteen professoriksi 2014, jossa tehtävässä hän edelleen jatkaa. Hän on ollut merkittävässä roolissa viemässä eteenpäin akuuttilääketieteen tutkimusta Suomessa. Hänen tutkimusohjelmansa, johon kuuluu useita väitöskirjaan tähtääviä akuuttilääketieteen tutkimuksia, sai 300 000 euron tutkimusapurahan Lammin ja Rengon Säästöpankkisäätiöltä viime vuonna. Ari on ollut mukana kymmenissä akuuttilääketieteen julkaisussa ja lukuisissa kansainvälisissä kongresseissa julkaistuissa postereissa ja suullisissa esityksissä. Hän on verkostoitunut kansainvälisesti ja on mm. Euroopan akuuttilääketieteen yhdistyksen (EuSEM) tutkimuskomitean varapuheenjohtaja sekä Euroopan erikoisalayhdistyksen (UEMS) (European Specialist Association), Section and Board of Emergency Medicinen Suomen edustajana.

 

21. marraskuuta 2023

 

Veli-Pekka Rautava

Suomen akuuttilääketieteen yhdistys

yhdistyksen puheenjohtaja


Ari Palomäki ja Pro Acutologica Fennica -lintu

Puheenjohtaja Veli-Pekka Rautava ojentaa tunnustuspalkinnon Ari Palomäelle.

Veli-Pekka Rautava, Ari Palomäki ja Veli-Pekka Harjola

Vahva akuuttilääketieteen kolmikko: he ovat tehneet hyvää yhteistyötä akuuttilääketieteen edistämiseksi ja pitkään vaikuttaneet akuuttilääketieteen yhdistyksessä myös puheenjohtajana.

 

Veli-Pekka Rautava, Ylilääkäri, Yleislääketieteen ja akuuttilääketieteen erikoislääkäri

Ari Palomäki, Professori, LT, Sisätautien ja akuuttilääketieteen erikoislääkäri

Veli-Pekka Harjola, Dos, LT, Sisätautien ja kardiologian sekä akuuttilääketieteen erikoislääkäri